Bedrijfscursus – Veiligheid in de Zorg

Ontdek onze Veiligheid in de Zorg Workshop: uw sleutel tot een veiligere werkomgeving in de gezondheidszorg.

Gezien de toenemende incidenten van geweld en intimidatie in de zorgsector, biedt deze training uw medewerkers de cruciale kennis en vaardigheden om zich zeker en veilig te voelen in uitdagende situaties. Onze workshop richt zich op praktische zelfverdediging en effectieve de-escalatietechnieken, essentieel voor het omgaan met agressieve patiënten en moeilijke confrontaties. Door uw team te trainen in deze essentiële vaardigheden, draagt u bij aan een afname van werkgerelateerd verzuim en trauma, terwijl u tegelijkertijd een ondersteunende en veilige werkomgeving creëert.

Investeer in de veiligheid en het welzijn van uw personeel met Curzo’s Veiligheid in de Zorg Workshop.

Zelfverdediging -Veiligheid in de zorg

Onze Veiligheid in de Zorg training is specifiek ontworpen om de veiligheid en samenhang binnen uw zorginstelling te versterken. Deze interactieve en op maat gemaakte workshop pakt de unieke uitdagingen in de zorgsector aan. Of het nu gaat om het omgaan met agressieve patiënten en hun familieleden of het navigeren door complexe situaties specifiek voor uw praktijk, wij bieden de tools en technieken die uw team nodig heeft.

We richten ons op een reeks realistische scenario’s en ontwikkelen zowel fysieke als verbale vaardigheden voor effectieve de-escalatie en zelfbescherming. De workshop benadrukt het belang van gesprekstechnieken en gedragsmethoden voor conflictbeheersing, terwijl ook praktische zelfverdedigingstechnieken aan bod komen om de persoonlijke veiligheid te waarborgen.

Of u nu werkzaam bent in een maatschappelijke organisatie, kinderopvang, BSO, jeugdcentrum of een andere zorginstelling, onze Veiligheid in de Zorg Workshop is essentieel. Elke sessie wordt afgestemd op de specifieke behoeften van uw instelling. Met onze flexibele prijspakketten, gebaseerd op groepsgrootte, bieden we altijd een oplossing die past bij uw team en budget.”

Zet nu een stap richting een veiligere werkomgeving en een sterker team. Investeer in de Veiligheid in de Zorg Workshop.

Wat je leert in de Veiligheid in de Zorg workshop:

1. Doeltreffende communicatie: Verwerf gesprekstechnieken om potentieel gevaarlijke situaties te de-escaleren.
2. Gedragsstrategieën: Leer gedragstechnieken om conflictsituaties te voorkomen of te beheersen.
3. Preventie en de-escalatie: Beheers technieken om gewelddadige situaties vroegtijdig te herkennen en te de-escaleren.
4. Zelfverdediging: Leer effectieve methoden om jezelf en anderen te verdedigen tegen zowel ongewapende als gewapende aanvallen.
5. Bescherming van derden: Ontwikkel vaardigheden om een slachtoffer van fysiek geweld te verdedigen en veilig te vervoeren.
6. Omgaan met groepsgeweld: Leer hoe je jezelf kunt verdedigen tegen meerdere aanvallers tegelijk.
7. Hulp inroepen en noodprotocollen: Begrijp hoe en wanneer je hulp inroept, en raak vertrouwd met noodprotocollen bij geweldsincidenten.

Grijp de kans om de veiligheid en het zelfvertrouwen van je team te vergroten met onze Veiligheid in de Zorg workshop.

Cursus: Veiligheid in de Zorg
Voor wie: medewerkers in de zorg
Duur cursus: 2,5 uur, inclusief korte pauzes
Locatie: in-house of bij een Curzo locatie
Inclusief: Professionele trainer(s), oefenmaterialen, persoonlijk advies, certificaat van deelname

Herhaaladvies: Jaarlijks, om de vaardigheden vers in het geheugen te houden en nieuwe medewerkers te trainen

Casustraining op maat

Elke workshop wordt afgerond met op maat gemaakte casustrainingen die specifiek zijn ontworpen om de unieke uitdagingen aan te pakken die uw organisatie tegenkomt. Hierbij wordt de opgedane kennis in de praktijk gebracht en verder verfijnd.

Handel nu, investeer in veiligheid en transformeer uw personeel tot zelfverzekerde, veerkrachtige professionals met onze Veiligheid in de Zorg Workshop.