Bedrijfscursus – Veiligheid in de Zorg

Geweld en intimidatie in de zorg zijn helaas toenemende problemen. Of het nu gaat om agressieve patiënten of conflicten met familieleden, 2 op de 3 zorgmedewerkers hebben te maken met deze vormen van agressie. Deze spanningen kunnen leiden tot stress bij uw zorgpersoneel en zelfs tot verzuim. Daarom is het versterken van de weerbaarheid van uw medewerkers cruciaal.

Investeer in de Veiligheid in de Zorg Workshop van Curzo en zorg voor een beter voorbereid en weerbaarder personeel.

Zelfverdediging -Veiligheid in de zorg

Verhoog de veiligheid en teamcohesie binnen uw zorginstelling met onze op maat gemaakte workshop, Veiligheid in de Zorg. Deze workshop is ontwikkeld met het oog op de unieke uitdagingen van de zorgsector, van de omgang met agressieve patiënten en familieleden tot specifieke situaties uit uw eigen praktijk.

We gaan niet alleen door verschillende scenario’s heen, maar trainen uw medewerkers ook in de vaardigheden die ze nodig hebben om deze uitdagingen aan te gaan. De focus ligt op de-escalatie met diverse gesprekstechnieken en gedragsmethoden, maar we laten het fysieke aspect van zelfverdediging niet onaangeroerd. Uw team leert eenvoudige, maar effectieve zelfverdedigingstechnieken om zichzelf en anderen te beschermen.

Onze Veiligheid in de Zorg Workshop is een must voor elke zorginstelling, van maatschappelijke organisaties tot kinderopvang, BSO en jeugdcentra. Elke workshop wordt aangepast aan de unieke behoeften van uw instelling, waarbij onze aantrekkelijke prijspakketten – gebaseerd op groepsgrootte – ervoor zorgen dat er altijd een passende optie voor uw team is.

Zet nu een stap richting een veiligere werkomgeving en een sterker team. Investeer in de Veiligheid in de Zorg Workshop.

Wat je leert in de Veiligheid in de Zorg workshop:

1. Doeltreffende communicatie: Verwerf gesprekstechnieken om potentieel gevaarlijke situaties te de-escaleren.
2. Gedragsstrategieën: Leer gedragstechnieken om conflictsituaties te voorkomen of te beheersen.
3. Preventie en de-escalatie: Beheers technieken om gewelddadige situaties vroegtijdig te herkennen en te de-escaleren.
4. Zelfverdediging: Leer effectieve methoden om jezelf en anderen te verdedigen tegen zowel ongewapende als gewapende aanvallen.
5. Bescherming van derden: Ontwikkel vaardigheden om een slachtoffer van fysiek geweld te verdedigen en veilig te vervoeren.
6. Omgaan met groepsgeweld: Leer hoe je jezelf kunt verdedigen tegen meerdere aanvallers tegelijk.
7. Hulp inroepen en noodprotocollen: Begrijp hoe en wanneer je hulp inroept, en raak vertrouwd met noodprotocollen bij geweldsincidenten.

Grijp de kans om de veiligheid en het zelfvertrouwen van je team te vergroten met onze Veiligheid in de Zorg workshop.

Cursus: Veiligheid in de Zorg
Voor wie: medewerkers in de zorg
Duur cursus: 2,5 uur, inclusief korte pauzes
Locatie: in-house of bij een Curzo locatie
Inclusief: Professionele trainer(s), oefenmaterialen, persoonlijk advies, certificaat van deelname

Herhaaladvies: Jaarlijks, om de vaardigheden vers in het geheugen te houden en nieuwe medewerkers te trainen

Casustraining op maat

Elke workshop wordt afgerond met op maat gemaakte casustrainingen die specifiek zijn ontworpen om de unieke uitdagingen aan te pakken die uw organisatie tegenkomt. Hierbij wordt de opgedane kennis in de praktijk gebracht en verder verfijnd.

Handel nu, investeer in veiligheid en transformeer uw personeel tot zelfverzekerde, veerkrachtige professionals met onze Veiligheid in de Zorg Workshop.