Naast de bedrijfscursussen geeft Curzo ook lessen zelfverdediging aan burgers; het Israëlische krav maga.
Het krav magasysteem is ook de basis van alle cursussen en workshops.

Oorsprong

Krav maga, Hebreeuws voor ‘contactgevecht’, vindt zijn oorsprong in Israël. Het is ontwikkeld door de Hongaars-Israëlische Imi Lichtenveld. Krav maga vormde de basis voor de training van het Israëlische defensieleger. Later werd het meer afgestemd op burgers en werd het ook buiten Israël, onder andere in Nederland, populair.

Realistische situaties

Bij krav maga ligt de focus op zelfverdediging in realistische situaties, zoals conflicten in het uitgaansleven, ’s nachts, of aanvallen met een mes of vuurwapen. De technieken sluiten aan op de natuurlijke reflexen van iemand die zich verdedigt tegen een aanval. Dit moet vaak snel gebeuren, daarom ligt bij de training de nadruk op de effectiviteit van een techniek, in plaats van de sierlijkheid zoals bij veel andere vechtsporten.

Zelfverdedigingssysteem

Eigenlijk is krav maga geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. Er is ook geen wedstrijdelement. Het is een geschikte methode voor mannen en vrouwen van alle leeftijden om in een relatief korte tijd te leren omgaan met (levens)bedreigende situaties. Tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan het vermijden van conflicten en situaties verbaal op te lossen. Maar lukt dit niet, dan zal een getrainde krav maga-beoefenaar er alles aan doen om zichzelf en zijn dierbaren in veiligheid te brengen.

Gradaties en examens

Curzo is aangesloten bij Krav Maga Global (KMG), de internationale bond. Binnen KMG zijn er verschillende gradaties. Bij krav maga werken we niet met banden, maar met levelpatches die je aan je broek kunt bevestigen.

Je begint met het Practitioner-level. Afhankelijk van hoe vaak je traint, kun je na ongeveer een half jaar je eerste examen doen.  Dit examen doe je bij je eigen sportschool. Alle volgende examens worden landelijk door KMG Nederland georganiseerd. De instructeur beoordeelt of jij er klaar voor bent en geeft je dan toestemming om examen te doen.

De trainingsperiode voor een examen varieert per level. Van een half jaar tot een jaar voor een Practitioner-level, tot een jaar of meerdere jaren voor een Graduate– of Expert-level.

Lessen

Volwassenen

Krav maga is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Op basis van je eigen natuurlijke reflexen leer je jezelf verdedigen. Krav maga zorgt er niet alleen voor dat je weet wat je moet doen als je in een benarde situatie terechtkomt. Al bij 1 training per week merk je dat je zowel fysiek sterker als mentaal sterker wordt. Je kunt meedoen op je eigen fitheidsniveau, de instructeur kijkt naar jouw mogelijkheden.

Ook voor vrouwen is krav maga uitermate geschikt. Er zijn speciale technieken voor situaties waar je als vrouw waarschijnlijk eerder in terecht zult komen dan een man. Bovendien krijgt je zelfvertrouwen een boost, wat je ook uit zult stralen.

Krav maga is daarnaast een heel sociale sport. Nieuwelingen worden enthousiast welkom geheten. Wees niet verbaasd als je na een tijdje trainen leuke nieuwe contacten hebt opgedaan.

Kinderen

Krav maga is een geweldige sport voor kinderen. Tijdens laagdrempelige lessen leren kinderen zichzelf verdedigen tegen leeftijdsgenoten én volwassenen. Op een speelse manier leren zij hun eigen grenzen te herkennen en te bewaken. Ze leren ook meer over lichaamstaal en stemgebruik. Voor kinderen die gepest worden is krav maga helemaal erg geschikt. Spelenderwijs wordt er aan hun weerbaarheid gewerkt.

De lessen voor kinderen zijn onderverdeeld in 4 groepen: kids (6 t/m 7 jaar), young (8 t/m 10 jaar), junior (11 t/m 13 jaar) en teens (12 t/m 16 jaar). In iedere groep wordt er aandacht besteed aan realistische situaties waar zij mee te maken kunnen krijgen.

Vanaf 17 jaar kunnen de teens instromen bij de lessen voor volwassenen en examen doen voor de eerste P-levels.

Lidmaatschappen

Volwassenen (18+)

 • 1x per week
 • € 39,00 per maand
 • – 1 training per week op een vestiging naar keuze. Inhaalles op andere vestigingen mogelijk.
 • 2x per week
 • € 51,00 per maand
 • – 2 trainingen per week, mogelijk op alle Curzo vestigingen.
 • Premium
 • € 69,95 per maand
 • – Onbeperkt trainen
  – 2x per jaar maatwerk voedingsadvies
  – 2x per jaar persoonlijke krachttrainingsschema’s
  – 50% korting op alle seminars
 • Ambassadeur
 • €99,95 per maand
 • – Alles van het Premium Lidmaatschap
  – Intake gesprek voor persoonlijke doelstellingen
  – 4x per jaar privé training met Ryan Sibelo
  – Gratis deelname aan alle pre-tests en seminars

Kids & teens (6 t/m 17)

 • 1x per week
 • € 34,00 per maand
 • 2x per week
 • € 44,00 per maand
 • onbeperkt
 • € 49,00 per maand

Nieuwsgierig geworden?

Locaties

VOLWASSENEN (17+)

Burgemeester Haspelslaan 137
1181 NC Amstelveen
Google maps

WOENSDAG
19:30 tot 20:45 starters (P0 en P1)
20:45 tot 22:00 gevorderden (P2 en hoger)

VRIJDAG
19:30 tot 20:45 starters (P0 en P1)
20:45 tot 22:00 gevorderden (P2 en hoger)

Boek nu 3 proeflessen voor € 10, of schrijf je direct in!

Curzo geeft les in Amstelveen en Zoetermeer.
Bekijk hieronder de locaties en lestijden.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Curzo is partner van The Krav Maga Firm, Krav Maga Nieuwerkerk en Krav Maga Union (KMU) en is aangesloten bij Krav Maga Global (KMG). Bij alle lessen en examens wordt het door KMG ontwikkelde curriculum gevolgd.

Reviews van klanten

Curzo
5.0
Gebaseerd op 13 beoordelingen
powered by Google
Christian L
Christian L
23:32 04 May 21
Top klas, geniale docent en erg effectieve lessen die ook nog een erg leuk zijn. Aanrader voor iedereen die fitter wil... worden en zichzelf wil kunnen verdedigen op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier.Daarnaast door Corona gestart met privéles waarbij je meteen de diepte en breedte ingaat en traint op je niveau. Door de focus op de persoon groei je hierdoor enorm. Elke keer weer een goed gevoel en enorme zin naar meer. Een aanrader als je jezelf naar een hoger niveau wilt tillen.lees verder
Laura Z
Laura Z
17:28 24 Sep 20
De jeugdtrainingen van Curzo (Ryan) zorgen ervoor dat je kind zowel mentaal als fysiek sterker wordt. De technieken... zorgen dat je geen krachtpatser hoeft te zijn om je te kunnen verweren. Leuke trainers die inspelen op situaties die kinderen op bijvoorbeeld straat, op de basisschool en op de middelbare school kunnen meemaken.lees verder
A van dam
A van dam
14:48 31 Aug 20
Als je Krav Maga wilt leren in een informele en professionele sfeer. Je conditie op peil houden of wilt verbeteren. Je... van continuïteit en passie in de les houdt? Dan moet je bij Curzo zijn!lees verder
Ron Van Den Ende
Ron Van Den Ende
14:46 31 Aug 20
Altijd zeer energieke trainingen door een docent die leerlingen super weet te motiveren!
kirsten vermeegen
kirsten vermeegen
13:29 31 Aug 20
Onze dochter heeft ongeveer 2 jaar bij Ryan getraind en nu traint onze zoon onder andere bij Ryan. Er is altijd een... oplossing te vinden als je ergens tegenaan loopt. Contact verloopt soepel en de leraren zijn allemaal even enthousiast en hebben echt het beste voor met de kids. Lessen zijn afwisselend en zowel binnen als buiten. Er wordt in veel scenario's geoefend afgestemd op leeftijd. Ga zo door, jullie zijn toppers!lees verder
Yasar Murtaza
Yasar Murtaza
21:36 14 Jul 20
Mijn zoon najim traint vanaf de eerste dag met heel veel plezier bij Ryan en zn team in Amstelveen.Ik zie het ook bij... andere kinderen, ze komen hier met veel plezier en wordt hen spelenderwijs discipline en zelfvertrouwen bijgebracht.Zeker de moeite waard.Ze krijgen van mij een 5 +lees verder
Yuna Boelmans
Yuna Boelmans
12:49 08 Jul 20
Ik volg sinds een half jaar les bij Ryan in Amstelveen, en ben er super enthousiast over! Lang geleden aan Pencak Silat... gedaan en andere stijlen zoals Taekwondo, Kung fu uitgeprobeerd, en mijn ervaring is dat het vooral de trainer/sportschool is die de effectiviteit bepaalt. Ryan is een instructeur die met ontzettend veel passie en kennis lesgeeft. Naast een brute (ik bedoel "goede" 😉 conditie- en krachttraining en zelfverdediging, leert hij je ook mentaal sterker en slimmer te worden in stressvolle situaties. En verder is het een ontzettend leuke groep, waarin net zo hard gelachen als getraind wordt.lees verder
Judith Houtenbos
Judith Houtenbos
11:33 08 Jul 20
Mijn dochter van 11 zit inmiddels alweer bijna een jaar op Krav Maga bij Ryan, ze vindt het echt geweldig! Ze leert... heel veel, de lessen zijn elke keer weer even goed, zeer professionele aanpak, maar niet te vergeten: er heerst ook een superfijne sfeer! Altijd ruimte voor een grapje en de kinderen hebben zichtbaar lol. Dikke vette aanrader!lees verder
J Slootstra
J Slootstra
11:25 08 Jul 20
Super gezellige Krav Maga les van een hoog level instucteur!Altijd een leuke groep mensen om samen mee te trainen.Ook... heel fijn om zo'n mooi zelfverdediging systeem als Krav Maga te leren.De lessen zijn altijd super!lees verder
Meer beoordelingen
js_loader