KRAV MAGA

Naast de bedrijfscursussen geeft Curzo ook lessen zelfverdediging aan burgers; het Israëlische krav maga.
Het krav magasysteem is ook de basis van alle cursussen en workshops.

Oorsprong

Krav maga, Hebreeuws voor ‘contactgevecht’, vindt zijn oorsprong in Israël. Het is ontwikkeld door de Hongaars-Israëlische Imi Lichtenveld. Krav maga vormde de basis voor de training van het Israëlische defensieleger. Later werd het meer afgestemd op burgers en werd het ook buiten Israël, onder andere in Nederland, populair.

Realistische situaties

Bij krav maga ligt de focus op zelfverdediging in realistische situaties, zoals conflicten in het uitgaansleven, ’s nachts, of aanvallen met een mes of vuurwapen. De technieken sluiten aan op de natuurlijke reflexen van iemand die zich verdedigt tegen een aanval. Dit moet vaak snel gebeuren, daarom ligt bij de training de nadruk op de effectiviteit van een techniek, in plaats van de sierlijkheid zoals bij veel andere vechtsporten.

Zelfverdedigingssysteem

Eigenlijk is krav maga geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. Er is ook geen wedstrijdelement. Het is een geschikte methode voor mannen en vrouwen van alle leeftijden om in een relatief korte tijd te leren omgaan met (levens)bedreigende situaties. Tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan het vermijden van conflicten en situaties verbaal op te lossen. Maar lukt dit niet, dan zal een getrainde krav maga-beoefenaar er alles aan doen om zichzelf en zijn dierbaren in veiligheid te brengen.

Gradaties en examens

Curzo is aangesloten bij Krav Maga Global (KMG), de internationale bond. Binnen KMG zijn er verschillende gradaties. Bij krav maga werken we niet met banden, maar met levelpatches die je aan je broek kunt bevestigen.

Je begint met het Practitioner-level. Afhankelijk van hoe vaak je traint, kun je na ongeveer een half jaar je eerste examen doen.  Dit examen doe je bij je eigen sportschool. Alle volgende examens worden landelijk door KMG Nederland georganiseerd. De instructeur beoordeelt of jij er klaar voor bent en geeft je dan toestemming om examen te doen.

De trainingsperiode voor een examen varieert per level. Van enkele maanden voor een Practitioner-level, tot een jaar of meerdere jaren voor een Graduate– of Expert-level.

Lessen

Volwassenen

Krav maga is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Op basis van je eigen natuurlijke reflexen leer je jezelf verdedigen. Krav maga zorgt er niet alleen voor dat je weet wat je moet doen als je in een benarde situatie terechtkomt. Al bij 1 training per week merk je dat je zowel fysiek sterker als mentaal sterker wordt. Je kunt meedoen op je eigen fitheidsniveau, de instructeur kijkt naar jouw mogelijkheden.

Ook voor vrouwen is krav maga uitermate geschikt. Er zijn speciale technieken voor situaties waar je als vrouw waarschijnlijk eerder in terecht zult komen dan een man. Bovendien krijgt je zelfvertrouwen een boost, wat je ook uit zult stralen.

Krav maga is daarnaast een heel sociale sport. Nieuwelingen worden enthousiast welkom geheten. Wees niet verbaasd als je na een tijdje trainen leuke nieuwe contacten hebt opgedaan.

Kinderen

Krav maga is een geweldige sport voor kinderen. Tijdens laagdrempelige lessen leren kinderen zichzelf verdedigen tegen leeftijdsgenoten én volwassenen. Op een speelse manier leren zij hun eigen grenzen te herkennen en te bewaken. Ze leren ook meer over lichaamstaal en stemgebruik. Voor kinderen die gepest worden is krav maga helemaal erg geschikt. Spelenderwijs wordt er aan hun weerbaarheid gewerkt.

De lessen voor kinderen zijn onderverdeeld in 3 groepen: kids (5 t/m 7 jaar), youth (8 t/m 12 jaar) en teens (12 t/m 16 jaar). In iedere groep wordt er aandacht besteedt aan realistische situaties waar zij mee te maken kunnen krijgen.

Vanaf 17 jaar kunnen de teens instromen bij de lessen voor volwassenen en examen doen voor de eerste P-levels.

Nieuwsgierig geworden?

Boek nu 3 proeflessen voor € 10, of schrijf je direct in!

Curzo geeft les in Amstelveen en Zoetermeer.
Bekijk hieronder de locaties en lestijden.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Locaties

VOLWASSENEN (17+)

Burgemeester Haspelslaan 137
1181 NC Amstelveen
Google maps

WOENSDAG
19:30 tot 20:45 starters (P0 en P1)
20:45 tot 22:00 gevorderden (P2 en hoger)

VRIJDAG
19:30 tot 20:45 starters (P0 en P1)
20:45 tot 22:00 gevorderden (P2 en hoger)

Lidmaatschappen

Volwassenen (18+)

 • 1x per week
 • € 32 per maand
 • 2x per week
 • € 44 per maand
 • onbeperkt
 • € 51 per maand

Kids & teens (5 t/m 17)

 • 1x per week
 • € 27 per maand
 • 2x per week
 • € 37 per maand
 • onbeperkt
 • € 42 per maand

Curzo is partner van The Krav Maga Firm, Krav Maga Nieuwerkerk en Krav Maga Union (KMU) en is aangesloten bij Krav Maga Global (KMG). Bij alle lessen en examens wordt het door KMG ontwikkelde curriculum gevolgd.