Bedrijfscursus zelfverdediging horeca

Intimidatie en geweld komen helaas regelmatig voor in de horeca. Het is er druk, mensen staan dicht op elkaar en kunnen onder invloed zijn. De vlam kan snel in de pan slaan. U kunt ervoor kiezen om beveiligers in te huren, maar u kunt ook uw eigen personeel weerbaarder maken.

Ook als uw bedrijf wel gebruikmaakt van beveiligers is het nuttig om uw eigen personeel te trainen. Zij zijn vaak als eerste betrokken bij een incident. Als de eerste respons correct is, kan de beveiliging het makkelijker overnemen. Zo zorgt u niet alleen voor de veiligheid van uw personeel, maar ook van uw gasten.

Genoeg redenen om te investeren in een bedrijfscursus van Curzo.

Zelfverdediging in de horeca

Bij de bedrijfscursus zelfverdediging in de horeca gaan wij in op situaties die in de horeca voor kunnen komen. Uiteraard kunnen we ook casussen uit uw eigen praktijk bespreken. Zo behandelen we verschillende scenario’s en leren uw medewerkers hoe zij hiermee om moeten gaan.

De-escalatie is hierbij altijd het uitgangspunt. We werken aan diverse gespreks- en gedragstechnieken. Helaas is het niet altijd mogelijk om situaties enkel op deze manier op te lossen. Daarom komt het fysieke aspect van zelfverdediging ook uitgebreid aan bod. U leert makkelijke technieken waarmee uw medewerkers zichzelf – en anderen – fysiek kunnen verdedigen.

Maatwerk

Elke cursus wordt op maat gemaakt en afgestemd op uw bedrijf.

In de zelfverdedigingscursus horeca komt aan bod:

  • Gesprekstechnieken;
  • Gedragstechnieken;
  • Preventie- en de-escalatietechnieken;
  • Herkennen van potentieel gewelddadige situaties;
  • Voorkomen van of het verdedigen tegen verschillende fysieke aanvallen;
  • Verdediging van derden – het verdedigen en vervoeren van een slachtoffer van fysiek geweld;
  • Verdedigen tegen meerdere aanvallers tegelijk;
  • Inschakelen van hulp.

Vaardigheidstest

Iedere cursus wordt afgesloten met een vaardigheidstest. Tijdens deze test worden preventie- en de-escalatietechnieken getoetst. Ook de geleerde verdedigingstechnieken worden beoordeeld. Bij een succesvolle afronding van de test ontvangt de deelnemer een certificaat.

Cursus: zelfverdediging horeca
Voor wie: medewerkers in de horeca
Duur beknopte cursus: 3 tot 5 uur, inclusief pauzes
Duur uitgebreide cursus: 6 tot 8 uur, inclusief pauzes
Locatie: inhouse of op locatie
Inclusief: vaardigheidstest en certificaat

Herhaaladvies: na 3 tot 6 maanden

De cursus kan eventueel worden opgesplitst in 2 delen. Het tweede deel moet dan wel binnen 2 weken na het eerste deel worden ingepland.

Vaardigheidstest en certificaat

Iedere cursus wordt afgesloten met een vaardigheidstest waarna iedere deelnemer een officieel certificaat van Curzo en Stichting PBZ (persoonlijk- en beroepszelfverdediging) ontvangt.

Investeer in veiligheid en leer uw personeel om correct te handelen bij intimidatie en geweld.