Bedrijfscursus zelfverdediging horeca

Intimidatie en geweld komen helaas regelmatig voor in de horeca. Het is er druk, mensen staan dicht op elkaar en kunnen onder invloed zijn. De vlam kan snel in de pan slaan. U kunt ervoor kiezen om beveiligers in te huren, maar u kunt ook uw eigen personeel weerbaarder maken.

Ook als uw bedrijf wel gebruikmaakt van beveiligers is het nuttig om uw eigen personeel te trainen. Zij zijn vaak als eerste betrokken bij een incident. Als de eerste respons correct is, kan de beveiliging het makkelijker overnemen. Zo zorgt u niet alleen voor de veiligheid van uw personeel, maar ook van uw gasten.

Genoeg redenen om te investeren in een bedrijfscursus van Curzo.

Zelfverdediging in de horeca

Bij de bedrijfscursus zelfverdediging in de horeca gaan wij in op situaties die in de horeca voor kunnen komen. Uiteraard kunnen we ook casussen uit uw eigen praktijk bespreken. Zo behandelen we verschillende scenario’s en leren uw medewerkers hoe zij hiermee om moeten gaan.

De-escalatie is hierbij altijd het uitgangspunt. We werken aan diverse gespreks- en gedragstechnieken. Helaas is het niet altijd mogelijk om situaties enkel op deze manier op te lossen. Daarom komt het fysieke aspect van zelfverdediging ook uitgebreid aan bod. U leert makkelijke technieken waarmee uw medewerkers zichzelf – en anderen – fysiek kunnen verdedigen.

Maatwerk

Elke cursus wordt op maat gemaakt en afgestemd op uw bedrijf.

In de zelfverdedigingscursus horeca komt aan bod:

  • Gesprekstechnieken;
  • Gedragstechnieken;
  • Preventie- en de-escalatietechnieken;
  • Herkennen van potentieel gewelddadige situaties;
  • Voorkomen van of het verdedigen tegen verschillende fysieke aanvallen – vast pakken, duwen, stoten, verwurgingen, aanvallen of bedreigingen met mes of pistool; (kan naar wens worden toegepast op de situatie van uw bedrijf)
  • Verdediging van derden – het verdedigen en vervoeren van collega’s en gasten.
  • Verdedigen tegen meerdere aanvallers tegelijk;
  • Inschakelen van hulp.
  • NIEUW: volledige samenstelling en afstelling van het huidige Noodplan bij Geweld / RI & E afstemming.

Noodplan bij geweld

Is uw noodplan bij geweld up-to-date? Worden de handelingen erin ook regelmatig besproken en getraind. Verander onzekerheid en angst in zekerheid en daadkracht en laat ons u helpen met het samenstellen van een noodplan bij geweld. Vraag naar de mogelijkheden bij de offerte.

Cursus: zelfverdediging horeca
Voor wie: medewerkers in de horeca
Duur beknopte cursus: 3 tot 5 uur, inclusief pauzes
Duur uitgebreide cursus: 6 tot 8 uur, inclusief pauzes
Locatie: inhouse of op locatie
Inclusief: vaardigheidstest en certificaat

Herhaaladvies: na 3 tot 6 maanden

De cursus kan eventueel worden opgesplitst in 2 delen. Het tweede deel moet dan wel binnen 2 weken na het eerste deel worden ingepland.

Certificaat van veiligheid

Als bewijs dat uw organisatie de training heeft afgerond ontvangt u van ons een officieel Curzo certificaat met de datum waarop uw laatste veiligheidstraining is geweest.

Investeer in veiligheid en leer uw personeel om correct te handelen bij intimidatie en geweld.